Katera računalniška igrica se ti zdi najbolj “kul”, zakaj, kako daleč “si prilezel”? Kako na igranje gledajo tvoji starši?

Mojim staršem igrice niso preveč všeč. Nekoč mi je mama ponoči zaplenila telefon.

Pubg Mobile, ker so mi všeč vojaške igrice. Trenutno mi gre kar dobro. Mojim staršem igrice niso preveč všeč. Nekoč mi je mama ponoči zaplenila telefon.

Nedin, 6. razred

Pub G, ker se igra “online” in igraš z vsemi po svetu. Skočiš z aviona, pobereš orožje in eliminiraš nasprotnike, če pa si zelo dober, lahko igraš za denar. Trenutno sem “63. level”. Starši vedo, da igram, a me opozorijo, če je tega preveč.

Jure, 9. razred

Kiklblocts xxxx. V njej so trikotniki, če izkoplješ dovolj veliko luknjo, padeš na nebo in nazaj. V igri ni drugih igralcev in nima nivojev točk in ne shranjuje položaja. Moja mama misli, da je dobra, saj v njej ni pištol in ubijanja. Igralni čas imam omejen.

Luka, 2. razred

Kot mladostnik sem najraje igral “strelske igre” v 3D-tehniki, kot so Hexen, Heretic, Doom … ali pa strateške, npr. Age of empire, Commandos, Dune … Najbolj “kul” igrica vseh časov se mi zdi Full throttle (pustolovsko detektivska) in sem jo velikokrat preigral do konca. Sedaj pa včasih odigram kakšno strateško logično igrico, kot so sudoku, bacgammon, minolovec … Trenutno pa mi je najbolj všeč igra Nonograms Katana, reševanje gobelinov, ki sem jih do sedaj rešil okoli 50, in še kar veliko jih je, tako da ne verjamem, da bom rešil vse.

Moram poudariti, da nikoli nisem (v mojih mladostnih časih še ni bilo interneta oziroma ni bil tako razširjen) in tudi sedaj ne igram več osebnih internetnih igric, ter to, da sedaj igram igrice zgolj v prostem času, ki ga imam bolj malo, in pa za sprostitev oziroma kot trening možganov.

Moja žena ni takšen privrženec računalniških iger, ima pa zelo rada družabne namizne igre, zato me včasih “potegne iz igrice”, češ gremo se raje skupaj, s hčerko igrat kakšno družabno igro.

Damijan K., učitelj MAT in TIT

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja