Sedmošolka, ki uresničuje sanje

Čeprav se na trenutke zdi odmaknjena od sveta, v njem zelo uživa. Kljub uspehom pa ne trpi niti njen učni uspeh. Še vedno ima zelo dobre ocene, pred spraševanjem pa jo včasih reši status športnika.

Napisala: Monika M., 7. a

Tinkara Štrancar izhaja iz športne družine. Njen oče je zelo uspešen gorski kolesar, njena mama pa se je včasih ukvarjala s plesom. Tinkara pa je zelo dobra gimnastičarka. Ljubezen do tega športa si deli s svojima mlajšima sestricama.

Že v vrtcu je nenehno izvajala različne gimnastične elemente. Ko smo se drugi učili prevale, je ona izvajala premete in špage. Spomnim se, da je imela tudi ure poučevanja. Na igrišču je prijateljice učila različnih prvin in pri tem vidno uživala.

Povod za razvoj njenega talenta je bilo moje povabilo na trening orodne gimnastike v drugem razredu osnovne šole. Trenerka ji je že na enem izmed prvih treningov ponudila treniranje v nadaljevalni skupini. Od takrat sta z gimnastiko neločljivi.

Od tega je že veliko let in Tinkara še vedno ostaja zvesta športu. Zdaj je že zelo izkušena. Treninge ima štirikrat na teden po tri ure, celo med vikendi. Kar sami izračunajte, koliko je to, in pomislite, koliko truda je posvetila športu. To pa se ji je povrnilo, že več let se namreč udeležuje tekmovanj in dosega zavidljive rezultate, tako na posameznih kot tudi skupinskih tekmah.

Poleg uspehov na gimnastičnem področju je tudi na splošno dobra v športu. Udeležuje se tekmovanj na šoli, npr. maratona, atletskega tekmovanja, teka trojk … Najbolj uživa v skoku v daljino, saj ima zelo dober odriv. Z uspehi na različnih tekmovanjih je šoli prinesla ogromno točk. Tega pa ne počne zaradi želje po uspehu, ampak zato, ker jo to veseli, v športu uživa in poleg tega dosega tudi vrhunske rezultate.

Tinkara pa ni samo odlična športnica, ampak tudi dobra prijateljica. Je zelo skromna, saj se nikoli ne postavlja s svojimi dosežki. Ima zelo milo naravo in ne mara prepirov. Čeprav je športnica, ki se mora boriti za rezultate, ni bojevite narave. Raje se drži na strani in se ne izpostavlja, vendar se, kadar je treba, postavi zase. Ne mara važičev in pretepačev in do nikogar ni žaljiva. Vedno ji lahko zaupaš, da bo obdržala skrivnost. Rada ima tudi skrivne pogovore in si izmišlja različne kode. Čeprav se na trenutke zdi odmaknjena od sveta, v njem zelo uživa. Kljub uspehom pa ne trpi niti njen učni uspeh. Še vedno ima zelo dobre ocene, pred spraševanjem pa jo včasih reši status športnika.

Tinkara je odlična športnica in še boljša prijateljica.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja