Počitniško razmišljanje

Napisala: Monika M., urednica 

Počitnice so že tu! Po mesecih učenja in ocenjevanja na daljavo se bomo lahko spočili, sončili, in če ne drugega, namakali noge v lavorju … Že res, da bodo počitnice letos po vsej verjetnosti potekale malo drugače, kar pa ne pomeni, da ne morejo biti zabavne. Še vedno imamo veliko možnosti za letovanje, nekateri se boste odpravili na slovensko obalo, nekateri (če bomo imeli srečo) celo na morje čez mejo, drugi boste čas zase preživeli v gorah, ob kakšnem jezeru ali pa na domačem vrtu z družino. Ne glede na to, kje boste, s kom boste in kaj boste počeli, ne pozabite na zabavo! Veliko se igrajte, bodite ustvarjalni, čim več časa preživite z najdražjimi in bodite nasmejani!

Letos nam ni bilo lahko, vendar smo v času šolanja na daljavo pokazali, da znamo biti samostojni, odgovorni in resni, kadar razmere to zahtevajo. Tu se najbrž ne smemo pozabiti zahvaliti staršem, ki so se marsikje kar čez noč morali preleviti v učitelje. Če pa bodo tudi med počitnicami od vas zahtevali, da vadite poštevanko, ponavljate samostalnike ali rešujete kemijske enačbe, pa jim kar povejte, da so to POČITNICE in ne UČITNICE, kot je rekel znani slovenski pedagog.

Počitnice so torej tu. Užijte jih! Če pa vam bo kdaj dolgčas, napišete kakšno pesmico, zgodbico ali narišete risbico o svojih počitniških doživetjih, z nami podelite kako zabavno prigodo ali pa pustite domišljiji prosto pot. Z veseljem bomo objavili vaše prispevke, Šolska zgaga namreč ni prav nič utrujena in ne potrebuje počitnic.

Upam, da se septembra nasmejani in polni zagona vrnemo v šolske klopi. Sama močno upam, da nam je ne bo spet zagodla korona in da bo pouk spet potekal kot v »predkorona« času. Zato držimo pesti! Vseeno pa lahko rečemo, da ni pomembno, kaj bo jutri, ni važno, kaj je bilo včeraj, važno je, kar je danes … Zato naj se zabava začne!

Likovni prispevek: Aurora M. A.

Morda vam bo všeč tudi...