Menjava gum

Napisal: Jaka M. Š., 9. b

Lani v jeseni si je stric kupil nov avto. Ker pa je bil kupljen z nameščenimi letnimi gumami, je bilo treba gume zamenjati. Blizu njegovega doma je bil avtomehanik Miha, ki si je pravil kar “avtomihankar”.

Enkrat v pozni jeseni je teta peljala avto na menjavo gum. Zjutraj okoli osme ure je prišla v delavnico. Mihi je naročila, naj avtu zamenja gume. Miha ji je povedal, da bo vse naredil. Teta ga je opozorila, naj zamenja smo gume in ničesar drugega. Nato ga je prosila za nadomestno vozilo, saj se ji je zelo mudilo na delo. Miha pa ni imel ničesar drugega kakor skiro, rolke in rolerje. Zato ji je natrosil, da ima dvokolesnik, štirikolesnik in sedemkolesnik. Teta ga je vprašala, zakaj sedemkolesnik. Miha je odgovoril, češ da bi moral biti osemkolesnik, vendar mu en kolešček manjka. Teta si je mislila, koliko koleščkov mora šele manjkati njemu. Dogovorila sta se, da avto pride iskat okoli četrte ure, sama pa bo poklicala taksi. Nato se je Miha usedel na svoj delavski stolček, spil kozarček žganja in zaspal.

Ko je odbila četrta ura, je teta prišla po avto. Ko je zagledala avtomehanika, kako spi, si je mislila, da se je nagaral. Nato ga je previdno zbudila. Miha se je prestrašil, pogledal na uro, in ko je zagledal, da urni kazalec kaže četrto, se je prestrašil, kaj naj naredi. Zato je začel: »Zamenjali smo platišča, potem smo zamenjali še olje, pa očistili smo ”ašempeher”, pa vse smo na roke zamenjali«. Teta je bila čisto iz sebe: »Kakšen ”ašempeher”?« Miha ji je razložil, da je to pepelnik. Nato ji je še povedal, da je mora avto ostati pri njem, saj je iz avta vzel baterijo in novo naročil iz Kitajske. K sreči je imel za dokaz poleg sebe novo Teslovo baterijo, ki jo je naročil za nekoga drugega.

Teta je bila zgrožena, a na srečo ji mehanik prvega popravila ni zaračunal. Tako se je tete rešil in preložil prevzem vozila na naslednji dan.

Učiteljica: Laura R.

Morda vam bo všeč tudi...