Salve retro ali pozdravljeni nazaj!

Napisala: Monika M., 9. a

Šolsko leto se je že dodobra začelo in mislim, da lahko rečemo, da smo vsi navdušeni, da so šole lahko namesto virtualnih učilnic odprle svoja fizična vrata. 

Počitnice so minile hitro, mi pa smo si nabrali novih moči in, upam, tudi volje do učenja, ki se nas bo držala vsaj nekaj mesecev. Vsekakor smo učenci večinoma veseli, da se lahko vidimo (zaradi mask si gledamo večinoma le v oči), se lahko pogovarjamo, pa četudi le o tekoči snovi, ki jo obravnavamo pri pouku. Čeprav je minilo šele nekaj tednov, se je snov že začela kopičiti, a to ne pomeni, da so se naši dnevi v šoli kaj dosti spremenili. Še vedno se zabavamo, nabiramo znanje in se hkrati trudimo, da bi ostalo čim dlje tako, kot je.

Pri pouku se zaradi mask slabše slišimo in razumemo (ampak tudi lažje klepetamo ;)), a smo se tudi na to že kar navadili. Med poukom odpiramo okna in poleg učiteljev poslušamo tudi gradbene stroje (vsi komaj čakamo na nova igrišča), hkrati pa se oblačimo v jopice, da se ne bi prehladili. Vsi si želimo, da bi se korona čim prej končala, zavedamo pa se, da moramo za to tudi kaj storiti.

Novi koronavirus nam je vsekakor postavil ogromno novih ovir, sprememb, izzivov, omejitev, s katerimi se bodisi strinjamo bodisi ne. In čeprav je bil nekaterim ljubši razgibani urnik iz časov dela na daljavo, smo vsi socialna bitja. Potrebujemo tudi družbo, sovrstnike in človeški stik, pa tudi če smo na malo večji razdalji, “oboroženi” z razkužili, maskami ipd. 

Ampak, korono na stran! Še vedno smo takšni, kakršni smo bili, morda še bolj nasmejani, pa čeprav se to vidi le po očeh. Po šoli se še vedno sliši klepetanje, kadar imamo odmore vsak v svojem razredu. Nekateri izmed naših mlajših učencev so že obiskali letošnje tabore, deveti razredi pa se že zdaj veselimo priprav na valeto. Tudi naši učitelji so kar dobre volje in ponavljajo, kako veseli so, da imamo pouk v šoli. Če odmislimo godrnjanje, kadar kdo omeni ocenjevanje, se vsi dobro razumemo.  

Naj uvodni pozdrav zaključim z željo, da še naprej zdravi in z veseljem hodimo v šolo. 

Morda vam bo všeč tudi...