Pasje dogodivščine

Tretješolka Katja je napisala napeto fantastično pasjo zgodbo, ki jo je nadgradila z uvodno predstavitvijo književnih likov, besedilo pa je nato tudi sama natipkala na računalnik. Bravo!

Napisala: Katja Š., 3. a

 

Taca: prijazna, radovedna, velika psička       

Moč: lahko pričara, karkoli želi

Pasma: borderski ovčar

 

Šnuki: prijazen, srčkan pes

Moč: dlake usmeri v nekoga, potem pa mu začnejo izpadati proti nasprotniku in ga pokrijejo

Pasma: kodrasti bišon     

 

Širi: prijazna, radovedna, majhna, srčkana, močna, hitra, psička

Moč: psa z repom poboža po smrčku in ta se 30 minut valja po tleh

Pasma: yorkshirski terier

 

Trnt: pes Grina in Tega z injekcijo zlobe

Moč: če recimo popraska po tleh, se tla zažgejo

Pasma: veliki angleški hrt          

 

Grin in Tego: zlobna dvojčka, 30 let

V starodavnem Stavropolu v Rusiji je zavladal mir. A nekega dne sta se iz Velike Britanije pripeljala 2 zlobneža s psom. Kraljica Rusije pa je imela 3 pse. Vsi so imeli super moči. Tudi Trnt. Trnta so vsak mesec mučili z injekcijami zlobe. Taca, Šnuki in Širi so to vedeli. Hoteli so ga rešiti. Trnt je Taco, Šnukija in Širi izzval na boj. Vsi štirje so zbežali. Tekli skozi Majkop in prišli do Črnega morja. Tam so se malo borili. Niso hoteli pretiravati, pa ga je Šnuki pokril z dlako. Ko je Trnt zažgal dlake in se skobacal na plano, so nadaljevali čez Črno morje. Takrat je bil Trnt nemočen, zato ga niso napadali. Na koncu so prišli v Ukrajino. V Sevastopol. Zdaj se niso zlahka borili. Trnt je hotel zažgati Širi, a jo je Šnuki rešil, tako da je podstavil dlake. Nato je Širi Trnta z repom pobožala po smrčku, da se je Trnt 30 minut valjal po tleh. Ko se je Trnt zbudil, sta prišla Grin in Tego. Hotela sta ujeti Taco, Šnukija in Širi, a je ujel samo Šnukijeve dlake. Taca je pričarala mrežo in ju zvezala. Pričarala je še čoln, ju dala vanj in ga usmerila proti Rusiji.

»ZDAJ!!!« je zaklicala Širi. Vsi trije so skočili na Trnta in mu izvlekli injekcijo zlobe. Tako so še potovali po BiH-u, Irski, Belorusiji in po Iraku. Najbolj so si zapomnili Irsko. Dali so jim najboljše kosti na svetu. Nato so se vrnili v Stavropol. Trnt je napadel Grina in Tega, da sta zletela v Norveško morje. (Po Tacini zaslugi.)

 

Učiteljica: Blanka S.

 

Morda vam bo všeč tudi...