Najmlajši ljubitelj Harryja Potterja

Da knjige o mladem čarovniku Harryju Potterju še vedno navdušujejo otroke po vsem svetu ni nobena skrivnost. Neverjetno pa je, če slišimo, da po njih segajo tudi najmlajši bralci. Med njimi je tudi Gašper. Tretješolec namreč, kot pravi njegova učiteljica, kar “hrusta” knjige. Na dodatnem pouku ji je pripovedoval o svojem bralnem potovanju.

Avtor: Gašper S., 3. a

Knjiga Harry Potter je zelo zanimiva. Pripoveduje o najboljšem in najbolj znanem čarovniku na svetu Harryju Potterju, ki hodi na Bradavičarko, akademijo za čarovnice in čarovnike. Njegova najboljša prijatelja sta Ron Weasley in Hermione Granger, ki mu vedno stojita ob strani. Igra tudi igro quidditch. To je igra na letečih metlah.  

Quidditch bi lahko igrali tudi na igrišču s sošolkami in sošolci, ampak s prilagojenimi navodili. Najbrž bi imeli nekaj težav. Bilo bi zanimivo. 

Prvo knjigo o Harryu Potterju sem dobil od Miklavža za darilo v 1. razredu. Ko sem darilo odvil, me je knjiga takoj pritegnila. Začel sem jo brati. Znal sem brati velike tiskane črke in nekaj malih tiskanih črk. Med branjem se je na začetku zatikalo. A ker je bilo zanimivo, sem se med branjem kar naučil brati male tiskane črke. 

Do sedaj sem prebral že tri dele Harryja Potterja in zdaj berem četrto knjigo. 

Največkrat berem v spalnici staršev ali grem v svojo sobo na posteljo. 

Po branju po navadi klepetam o vsebini z očkom. Če med branjem česa ne razumem, vprašam očka za razlago. O knjigi se pogovarjam tudi s sošolci: Ciaranom, Maksom in Rubenom. 

Do sedaj sta se mi zdeli najbolj zanimivi druga in tretja knjiga (2. in 3. del). 

Predlagam, da pogledate film ali preberete knjigo. 

Učiteljica: Urška M.

Morda vam bo všeč tudi...