Solze veselja

V 7. razredu so učenci za domačo nalogo napisali pripovedi o različnih doživetjih. Pri pouku so jih nato prebrali in z zanimanjem prisluhnili drug drugemu. Veliko pohval je za svoj spis dobila Sara, ki je napisala pripoved o tem, kako je dobila svojega prvega mucka Lumpija.

Napisala: Sara K. K., 7. a

Solze veselja

Povedala vam bom zgodbo, kako sem 26. novembra 2014 v Podčetrtku dobila svojega prvega mucka Lumpija.

Že ko sem bila v vrtcu, sem imela zelo rada živali. Najprej smo imeli samojeda Aša in nato še kotona Srečka. Oba kužka smo zaradi bolezni izgubili, zato sem začela mami prositi, da bi imeli mucka. Po več tednih prošenj mi jo je končno uspelo prepričati.

Najprej je mami poklicala rejnika, ki ga je našla s pomočjo oglasov. Nato sva odšli v trgovino za živali in nakupili vse potrebno za novega hišnega ljubljenčka. Ko sem se naslednji dan vrnila iz šole, smo se takoj odpravili na pot. Po navadi sem v avtu  zaspala, ampak takrat sem bila preveč vznemirjena. Po eni uri in pol vožnje smo prispeli v Podčetrtek.

Rejnik nas je že čakal pred  svojo hišo blizu Term Olimia. Takoj nas je prijazno povabil v hišo. Oba mucka je prinesel k meni in rekel: ,,Zdaj si pa le izberi enega.” Odločitev je bila zelo težka, saj sta mi bila oba zelo všeč.

 ,,Izbrala bom tega, ker je bolj igriv,” sem mu odgovorila. Mami ga je nato plačala, in ko smo ga dali v transportno kletko, smo se odpravili proti Ljubljani. Tudi med potjo domov nisem zaspala, ampak sem se ves čas pogovarjala z njim. Od sreče, da mi ga je uspelo dobiti, sem zajokala. Borba z mami je bila dolgotrajna in zahtevna.

Ko smo prispeli domov, je mucek takoj začel raziskovati nov dom. Mami mi je rekla: ,,Ta mucek je pa pravi lump!” Vsi smo se zasmejali in se soglasno strinjali, da mu bo ime Lumpi. Ko je že prvi večer zaspal v mojem naročju, sem ponovno zajokala od veselja.

Od tedaj je minilo že 7 let in Lumpija imamo še vedno vsi neizmerno radi, kot prvi dan, ko je prišel v naš dom. Vsi se tudi zavedamo, da smo mu izbrali pravo ime, saj je do sedaj dokazal, da mu ne zmanjka idej za nove in nove dogodivščine. Tudi jaz sem se naučila, da je takrat, ko si nečesa resnično želimo, dobro vztrajati, saj imamo tako več možnosti, da se nam želja izpolni.

Morda vam bo všeč tudi...