Hello! We are from Primary school Jože Moškrič!

Pripravila: Sabina Klarič

V soboto, 12. 11. 2022, je 34 učencev iz 7., 8. in 9. razreda skupaj s spremljevalci poletelo z Letališča Jožeta Pučnika proti letališču Luton v Londonu.

Na letališču

Po pristanku smo se z avtobusom odpeljali do univerzitetnega mesta Cambridge. Tam smo se sprehodili po mestnih ulicah ter spoznali utrip študijskega središča.

Cambridge

V nedeljo smo se iz Cambridgea preselili v mesto ob morju Brighton, kjer nas je pričakalo sonce. Sprehodili smo se po plaži, raziskali mesto ter obiskali Royal Pavillion (kraljevi paviljon) – nekdanjo kraljevo rezidenco.

Netipično angleško vreme

V ponedeljek nas je vlak odpeljal do eno uro oddaljenega Londona, kjer smo si ogledali Tower Bridge, se z dvonadstropnim avtobusom peljali proti Buckinghamski palači, se sprehodili po parku St. James do Big Bena in parlamenta. Nekaj prostega časa smo imeli na trgu Trafalgar, nato pa smo obiskali Muzej voščenih lutk ter uživali v 4D-risanki. Zvečer smo občudovali predbožično vzdušje na Oxford Streetu. Poseben dogodek je bila tudi vožnja s podzemno železnico.

Pred Buckinghamsko palačo

V torek dopoldne smo imeli v Brightonu še nekaj časa za zadnje nakupe spominkov, nato pa nas je avtobus že peljal proti letališču Luton v Londonu, od koder smo poleteli proti Bologni v Italiji. Polni vtisov smo se z avtobusom sredi noči vrnili pred šolo.

Morda vam bo všeč tudi...