Godzilla

Mentorica: Sabina Klarič

Napisala: Maša O., 7. a

GODZILLA PROTI RED

Nekega dne je Godzilla plaval po vodi, ko je kar na enkrat zagledal neko senco, ki je bila približno velika kot on sam. Kar naenkrat ga je nekaj ostrega butnilo ven iz vode. Ko se je Godzilla pobral, je videl Red. Godzilla se je zagnal proti njej in jo napadel. Red se je uprla in skušala poškodovati Godzillo, ampak Godzilli ni bilo nič. Godzilla je udaril Red, ko ga je kar na enkrat nekaj velikega zadelo v hrbet. Ko se je obrnil je zagledal, da je v hrbtu imel veliko puščico, zagledal pa je tudi dva človeka. Ker je bil on junak, je samo zarjovel na človeka. Godzilla je bil pripravljen Red ubiti, a ko je videl Redin pogled, je zarjovel in odšel stran.

GODZILLA SPOZNA KITAJSKEGA ZMAJA

Po boju z Red je Godzilla zaplaval in kar naenkrat je pristal na Kitajskem. Godzilla je pomolil glavo iz vode in pogledal. Opazil je, da ni nobenega duha v tem mestu. Kar naenkrat je zaslišal nek zvok in potem ga je nekaj zadelo v roko. Godzilla ni vedel, kaj naj naredi, zato se je počasi napojil in zadel to čudno letečo “Kačo”. Ta “Kača” je padla in se počasi dvignila. “Kača” se je bala, zato ga je napadla. Godzilla sprva ni videl strahu v očeh te “Kače”, zato jo je napadel. Čez nekaj časa je Godzilla opazil, da se on samo brani. Ko je kitajski zmaj že hotel oditi, se je obrnil in opazil, da je Godzilla na neki točki žalosten, osamljen, zato je prišel h Godzilli in se predstavil. Godzilla se je predstavil nazaj. Ko je Godzilla nameraval oditi stran, je kitajski zmaj, po imenu Hori Koshi, vprašal Godzillo, če ga kaj moti ta puščica na hrbtu. Godzilla reče, da ga, ampak, da bi bila odstranitev težja in boleča in mogoče bi lahko izkrvavel. Nekaj časa sta se pogovarjala, potem pa sta morala iti vsak v svojo smer.

GODZILLA SPOZNA LJUBLJANSKEGA ZMAJA

Ko je Godzilla odšel, je čez nekaj časa prišel na nek čuden kraj. Videl je most in na njem okamenelega zmaja. Stopil je iz vode in se dvignil na most. Ker je bil Godzilla težek in velik, je zrušil most. Ljubljanski zmaj Midori je vse to opazoval. Ko se je Godzilla obrnil, je videl, da zmaja ni bilo več na svojem mestu. Godzilla se je začel napajati in opazoval je, če vidi kakšno zmajsko obliko sence. Godzilla je slišal nek zvok in začel je streljati laser. Godzilla je zadel polovico Midorinega repa, zato je Midori izgubil ravnotežje in začel je padati. Ko je Midori pristal na tleh, je pogledal Godzillo, Godzilla je pogledal Midorija in videl, da mu Midori noče nič, ampak samo ščiti njegov kraj. Godzilla je zarjovel in odšel. Midori je ugotovil, da je Godzilla prijazen. Preden je Godzilla odplaval, je Midori zarjovel. Midori se je z njegovim rjovenjem skušal zahvaliti.

Morda vam bo všeč tudi...