Likovni tabor ob morju

Napisali: Naja M. P. in Taja K., 9. A

Tudi v letošnjem šolskem letu sva bili s sošolko povabljeni na likovni tabor. Čeprav sva se podobnega tabora obe udeležili že ob koncu 8. razreda, sva se tudi tokrat prijavili in z veseljem odšli novim ustvarjalnim dogodivščinam naproti.

Nastanjeni smo bili v CŠOD Burja. Bivali smo v sobi za osem oseb, kar ni ravno najboljše, saj je zvečer zaradi hrupa kar težko zaspati. Običajno se klepetanje zavleče pozno v noč. Zjutraj pa je tako težko vstati …

Že prvi dan smo si ogledali Portorož in kasneje še Piran. Vreme sicer ni bilo najlepše, vendar je bil sprehod po Tartinijevem trgu in ozkih piranskih ulicah zelo zanimiv.

V soboto smo obiskali vrt kaktusov, od koder smo se vsi vrnili polnih rok – kaktusov namreč, ki smo jih veselo kupovali. Razložili so nam, kako skrbeti zanje, in upava, da nama bodo tudi doma lepo uspevali na okenskih policah.

Del vsebine likovnega tabora pa so bile seveda tudi ustvarjalne delavnice, kjer smo risali logotipe, ustvarjali z glino in kamni. Ta del nama je bil zelo všeč, saj obe radi ustvarjava in se prepuščava lastni domišljiji in spretnosti.

Zadnji dan smo obiskali še mesto Koper. Končno smo se celo približali morju, se celo malo »namakali« (voda pač ni bila več kopalno topla). V dobro voljo so nas spravile tudi velike kepice sladoleda, ki smo si jih privoščili še pred kosilom.

Zgodaj popoldne smo se odpravili proti Ljubljani. Imeli smo srečo – promet po avtocesti je potekal brez zastojev in hitro smo se spet znašli v Novih Jaršah. Tridnevni tabor je spet (pre)hitro minil, ostali pa nam bodo spomini na prijetno druženje, ustvarjanje, morje in sonce. In ja, obe sva mnenja, da bi šli še enkrat!

Fotografije: Naja M. P., 9. A

Morda vam bo všeč tudi...