Božičkovi svetovalci 1. a

Pripravila: Urška Macura

Božiček se je znašel v zagati! Kaj naj prinese staršem iz 1. a? Prosil je otroke za pomoč in ideje, kaj si starši želijo.

Takole so mu svetovali:

Mamice si želijo novo zimsko jakno, električno zobno ščetko, parfum, obleko in nogavice, čokolado, elastike za lepe lase, ključe za avto, kapo, nova očala, tortico, pižamo … Očki se bi razveselili nove kape, bunde, telefona, nogavic, tabasco omake, košarkarske žoge, gramofona, spodnjic, majice z dolgimi rokavi, družabne igre, nogometne žoge …

Božičku bodo otroci v zahvalo narisali risbico, pripravili piškote, sok in mleko. Želijo mu nove in hitre sani, novo obleko, nogavice, bleščeče kraguljčke in zvončke, zdrave jelene, dovolj škatel in papirja za vsa darila. Predvsem pa zdravja, da bo lahko še dolgo razveseljeval ljudi.

Če bo prišel v našo učilnici, bo videl praznično okrašene panoje, novoletne voščilnice, gotovo nas je slišal peti, se dobro učiti, plesati, izdelovati okraske iz slanega testa, zavijati darila, si pomagati, malo klepetati, se smejati … Ob tem nam je bilo zelo lepo.

Vesele praznike in srečno 2023 želimo!

Morda vam bo všeč tudi...