Pa vi, ste bili letos kaj pridni?

V teh dneh imamo na naši šoli res veliko obiskov. Tako smo tudi v 4. a opazili znane bradate može, ki so učencem izdali kar veliko skrivnosti.

Pripravila: Sonja I. D.

Napisal: Val Š.

Jaz Božiček

Sem Božiček. Imam velike sani in pet jelenov. Moj glavni jelen je Skakač. Moji pomočniki so škratje. Vsako leto, malo pred božičem, mi otroci napišejo pisma, zraven pa mi pustijo še kaj za pod zob. V zahvalo pridnim otrokom pod jelko pustim darila. Imam pa tudi magično vrečo, ki raste skupaj z darili.

Vsako leto moram izbrati glavnega jelena, ki me varno pripelje do otrok. Jeleni tekmujejo v spretnostni vožnji, saj se morajo med letenjem izogibati raznim dimnikom in letalom.

Mogoče letos obiščem tudi tebe.

***

Napisala: Teodora B.

JAZ SEM DEDEK MRAZ

Jaz sem Dedek Mraz. Vsako leto obdarujem skoraj vse otroke. Opazujem jih vse leto. Otroci, gledam vas: HO, HO, HO. 

Živim na severnem polu, imam svoje jelene in svojo delavnico igrač. Najbolj mi je všeč, ko vidim otroke, ko se razveselijo daril. Star sem 101 leto. Imam pomočnike škratke. Oni tudi dobijo darilo. Imam velike sani, da vanje lahko zložim vsa darila. Imam dva prijatelja, Božička in Miklavža. Moja najljubša jed so makaroni z bolonjsko omako. 

Bodite pridni, otroci!

***

Napisala: Kaja B.

Jaz sem Božiček 

Jaz sem Božiček. Star sem 100 let. Živim na severu. Nosim rdečo majico in rdeče hlače. Na glavi nosim rdečo kapo. Imam dolgo in gosto brado. Imam tovarno, kjer moji škratki izdelujejo in zavijajo darila za vse otroke. Moji jelenčki nosijo darila tako, da so privezani na moje rdeče sani. Moj najljubši jelenček je Rudolf, ker se njegov nosek v temi zelo lepo sveti. Imam tudi dva prijatelja. To sta Miklavž in Dedek Mraz, ki tudi obdarujeta otroke. Miklavž s sladkarijami in mandarinami, Dedek Mraz pa z igračami tako kot jaz.

Ali si tudi ti priden, da te lahko obdarim? 

***

Napisala: Asja P.

Sem Dedek Mraz

Sem Dedek Mraz in vsako leto imam veliko dela z obdarovanjem otrok. Še dobro, da imam palčke pomagače, ki mi veliko pomagajo s pobiranjem pisem pod smrekami. Imam jih 637. Zato jim gre delo dobro od rok. Nekoliko kasneje pridem jaz z letečimi sanmi in pod vse hiše vržem darila. Ampak imam zelo dolgo pot, saj živim na severnem polu. V eni noči ne morem obiskati vseh otrok, zato nekatere obiščem kasneje. Ne prinesem vedno tisto, kar si otroci zaželijo, ampak tisto, kar potrebujejo.


Po delu smo vedno vsi zelo utrujeni, otroci pa veseli.

Morda vam bo všeč tudi...