ŠPORTNI DAN – ŠPORTNE IGRE, 1. RAZRED

Napisala: Nataša Šober Novak

V torek, 18. 6. 2024, smo prvošolčki v šoli izvedli športni dan z naslovom Športne igre. V razredu smo se najprej pogovarjali o olimpijskih igrah, spoznavali njihove simbole, si ogledali različne športne discipline, ki se odvijajo na olimpijskih igrah, ter obujali spomine na slovenske športnike, ki so v preteklosti osvojili zlate, srebrne in bronaste medalje.

Po malici smo na šolskem igrišču izvedli našo šolsko Mini olimpijado. Po skupnem ogrevanju smo se razdelili v štiri skupine in se vsi pomerili v štirih disciplinah, in sicer v teku na 60 metrov, metu vorteksa, skoku v višino in skoku v daljino (v mivko). Nato si je vsak učenec izbral dejavnost, ki mu je bila najbolj všeč ali pri kateri je bil najboljši. Sledilo je napeto tekmovanje. Prvošolčki so dali vse od sebe in dosegli odlične rezultate. Najboljši trije učenci vsake discipline pa so na koncu prejeli posebne medalje, ki so bile svečano podeljene na igrišču prizidka.

Naš pestro obarvan športni dan je hitro minil. Na koncu smo bili že močno utrujeni, ampak veseli, saj smo se imeli super!

Učiteljice 1. razredov se zahvaljujemo učitelju Viktorju, še posebej pa tudi vsem sedmošolcem, ki so nam pomagali pri postavitvi poligonov, demonstrirali izvedbo športnih dejavnosti ter merili športne rezultate.

Morda vam bo všeč tudi...