Pozdravljen, svet!

Napisala: Monika M., urednica Šolske zgage

Pozdravljeni, učenci, učenke, starši, stari starši, strici in tete, učitelji … ter vsi naključni obiskovalci naše spletne strani! Tukaj smo. Pred vami je novo šolsko glasilo, spletni časopis Šolska zgaga. Naslov časopisa ste v anketi izglasovali sami, v napeti tekmi je premagal Moškričevo trobljo.

Kot se za vsako šolo spodobi, smo se tudi mi odločili, da v črnilo namočimo svoja novinarska peresa, se preizkusimo v pisanju, predstavimo svoje talente, projekte, dogodke, osebe, povezane s šolo, skratka, prikažemo utrip šole. Časopis sicer »zaganjamo« v najbolj norem, skoraj “nadrealističnem” času (epidemiji virusa namenjamo celo posebno rubriko), a prav zato upamo, da se boste med branjem kratkočasili in tako lažje preživeli mučni čas, ki ga vsi preživljamo v izolaciji. Kot urednica vem, da je spletni časopis odličen način, da učenci ostanemo v stiku s šolo, si krajšamo čas in se obenem urimo v branju in pisanju.

Nekaj prispevkov je nastalo že pred epidemijo, nekateri pa prav v tem tednu. Vabimo vas, da se nam pridružite, napišete kakšno zgodbico, pesmico, uganko, lahko nam pošljete samo mnenje, predloge, o čem bi radi brali … (vabljeni seveda tudi starši in učitelji)! Svoje prispevke pošljite na naslov: janaj@jozmos.si.

Želimo si, da bi časopis zares zaživel, da bi se čimprej zdravi vrnili v šolske klopi in objavljali sveže vsebine! Uživajte v potovanju po domišljiji in ne pozabite: upoštevajte navodila, ne družite se v živo! Saj veste, zdaj nas odrasli celo silijo k računalniku, izkoristimo to! Pomlad nam trka na vrata in pričakati jo moramo z nasmehom na obrazu in srcem na dlani.

Ostanite zdravi in ohranite zdravo pamet!

 

Avtorica likovnega prispevka: Sara J. M., 7. a

[yop_poll id=”5″]

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja